BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

A több száz kereső legendája

Posted by BizBigyó - június 9, 2006

Hasonlóan a PPC csalásokhoz, a fizetett bekerülésnél is vannak visszaélések: a legtipikusabb az, amikor a tisztességtelen keresőmarketinges ügynökség felajánlja, hogy beregisztrálják a vállalkozás honlapját 'több száz vagy ezer keresőbe adott díjért.' Először is, a rengeteg keresőből csak kb. 5 kereső bonyolít akkora forgalmat, hogy érdemes legyen náluk regisztrálni. Másodszor, a legtöbb nagy keresőnél ingyenes a regisztráció és alig néhány percig tart, nem kíván szakértelmet[1]. Külön, plusz lehetőségként van a fizetett bekerülés, de láttuk, hogy erre csak akkor érdemes áldozni, ha szorít az idő, mert néhány hónapos csúszás jelentős profitveszteséget jelenthet, pl. lecsúszhatunk a nyári klímaszezonról. Harmadszor, a nagy forgalmú, és ezért online stratégiai szempontból igazán lényeges keresők robotjai automatikusan maguktól is begyűjtik a honlapot (bár időbe telik, akár több hónapba is).

Ahova tehát regisztrálni mindenképp kell, az a katalógus (szakmai/ yellow pages típusú, humán szerkesztésű oldalak), és nem a kereső. A katalógus másik elnevezése a linkgyűjtemény vagy linkcenter, ami nem tévesztendő össze a linkfarmokkal. Míg az előbbi egy informatív tárház, számunkra hasznos adatok gyűjteménye, mint pl. a Startlap, a Linkcenter.hu vagy a DMoz, addig az utóbbi csak a linkszaporítást tartja szem előtt, és nem érdekli, hogy a látogatónak mire van szüksége. Így a linkfarmokra történő 'regisztrálás' ronthatja indexelési statisztikánkat a robotok szemében.


[1] Egy ún. Add URL (A honlap címének hozzáadása) nevű rövid űrlapot kell kitölteni, és megnyomni a 'mehet' gombot, de sokkal hangzatosabb az, hogy 'regisztráljuk több ezer keresőbe.'

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: