BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Hogy működnek a keresőmotorok?

Posted by BizBigyó - június 9, 2006

A keresőmotorok akkor tudják megmutatni a honlapot, ha ismerik, más szóval, ha beindexelték/ bejegyezték a weboldal címét az adatbázisukba. Amikor a felhasználó beír egy kulcsszót, akkor a keresők az adatbázisukból veszik elő azt a website-ot, amelyen a kulcsszó szerepel. Némelyik honlap füttyszóra rögtön ott terem, és benne van a top tíz találatban, mások viszont csak lassan csoszognak elő, és a 6., 20. vagy 100. oldalnál bukkannak fel. Akár lassú, akár gyors egy honlap reakcióideje, egy dolog közös bennük, hogy tartalmazzák a beírt kulcsszót. A találati lista sorrendje viszont nem kronológiai vagy alfabetikus, és egyáltalán: nem random. Akkor mi az, ami befolyásolja a megjelenített linkek rangsorolását? És hogyan biztosítsuk azt, hogy jobb helyre kerüljünk, és alapvetően azt, hogy az általunk kínált terméket vagy szolgáltatást propagáló weboldalakat ne előzzék be olyan honlapok, amiknek lényegében nincs köze az adott produktumhoz (pl. hogy a Vuk c. film kölcsönzésénél ne a Vuk magánóvoda legyen előttünk a listában)?

2 hozzászólás to “Hogy működnek a keresőmotorok?”

  1. fejlesztő said

    A keresőmotorok legnagyobb alapjai, nem feltétlen a alt, meg a kulcsszavas optimalizálás. Hiába minden ha nem figyelsz oda a szolgáltatód szerver terheltségére. Ugyanis ez ütösen befojásolja oldalad pozícióját a googleban, ugyanis a boot nem tudja az ő által megadott válaszidőn melül lekérni az oldalt, és ez nagyon nagy hátrány, legyen akármilyen jó az oldalad.
    Ez az oldalt [www. hotelinfohungary. com] én fejlesztem és szinte 100%-os. Teszteljétek ki, és ha van vele hiba akkor szoljatok.
    Sztiasztok

  2. What’s up, I rread your blog daily. Your writing stye is awesome,
    keep up the good work!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: