BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

A Google hivatalos blogjának feltupírozása

Posted by BizBigyó - november 28, 2006

Megszoktuk, hogy a Google Search betűi színesek, akkor miért nem az a hivatalos blog is?

Nem rejtett jó érzéssel olvastam Aaron’s posztját, aki nemes egyszerűséggel, az alábbi címmel kritizálta a Google Hivatalos Blogot ‘Why does Google’s official blog suck?’

Meglehetősen sokszor rámozdultam már a GMail hírajánlójára, pláne ha erről a Google blogról volt szó: vártam, hogy na most biztos valami izgi következik. Hát nem.

Blogos hírek helyett egyszerűen azokat a termékeket propagálják, amik nem futnak annyira mint a Google keresője, a GMail vagy a gugli térképek. Promóció, száraz árubemutatók. Az újdonságokról már napokkal vagy hetekkel értesülhetünk a blogoszféra zegeiben és zugaiban. A Technoratin ehhez képest ez a legnépszerűbb blog: a 15. helyen áll.

Szemezgetve az utolsó néhány blogbejegyzésből

  • Happy Cyber Monday ‘Hello! Használd a Google Checkout szolgáltatásunkat a karácsonyi ünnepek előtt, mert biztonságos.’ Wow. Sőt Wowow.
  • So Cal without cars? ‘Hi! Használd az utazástervező programunkat, a Google Transitot.’ (Cal= Kalifornia, ez itt egy igen értékes szleng. Olyan blogos érzetet ad.)
  • A new way to browse books posztból megtanulhatjuk, hogy hogy kell a Google Book Search-öt használni, ha könyvek után kutatunk.’

És így tovább. Szóval Blogot (úgyismint blog) senki ne várjon a Google Officiális Blogjától, mert inkább egy Random Tutorialba fut bele. Aki tréningre készül, azt biztos nem érheti csalódás.

Na ennyit a szummáról. És most valami építő jellegű kritika (eredetileg angolul tettem fel itt.)

Legyen személyes. Az odáig mind rendben van, hogy

Legyen érdekes: Ha már a Transit termékről van szó, akkor jó lett volna tudni olyanokat, hogy hogyan jött az ötlet, hányan használják már, volt-e vmi nagyobb bug, amin túl kellett jutni, mikor jut el más országokba, és egyáltalán

miért érezte úgy, hogy erről írnia kell, mondta valaki, vagy belső késztetésből jött? Milyen a Google blogpolitikája? Próbál nyitottabb lenni, hogy a mamuteffekteket ellensúlyozza? (l. Scoble látogatását a Google-be)

Itt-ott képek: egy-két képpel néha fel lehetne dobni a blogot. És ha már cégen belül van a YouTube videomegosztó, akkor néhány beágyazott film is jó lenne. Pl.:

Scoble goes to Google interpreted by SouthPark

Nyílt Feedback: Most nincs erre lehetőség. És kevésbé tartom valószínűnek, hogy lesz (ki tudja?). De van olyan, hogy előszerkesztett hozzászólás. Legyen legalább az, ne csak egy link a hivatalos ‘Vélemény’ formanyomtatványhoz a Google felületén.

Szemle: elég sok bloggert izgat a Google és sokat is írnak róla. Miért nincs egy ‘greatest hits’ gyűjtemény? A bloggerek is örülnének a 15 másodperces hírnévnek.
Disclaimer: távol álljon tőlem, hogy magamat mesterbloggernek tartsam. Ez csak néhány pont, amitől szívesebben olvasnám a Gugliblogot.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: