BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Jason Calacanis a Sequoia Capital akcióvállalkozója

Posted by BizBigyó - december 7, 2006

Ilyen megnevezéseket meg posztokat is csak az USA-ban találnak ki (meg Chief Internet Evangelist, mert nálunk max. a papucs orrán pamutbojt). Kb. két hete Kispadék írtak róla, hogy Calacanis otthagyta az AOL-t, tegnap meg arról nyilatkozott (dec. 05. Chicago SES konferencia), hogy elszegődött az egyik leghíresebb kockázati tőkés céghez, a Sequoia Capitalhoz (l. a YouTube tőkeinjekciója) mint ‘Entrepreneur in Action.’ Mennek a találgatások, hogy mi a következő nagy dobása (ha már pl. egy bloggyűjteményt eladott uszkve 25 millió dollárért) Engem kevésbé izgat a vállalkozói szellem munkakör megnevezésben való megnyilvánulása (bár lehet, hogy ez a jövő), inkább azon mosolyogtam jót, amiket a blogozásról, meg a keresőoptimalizálásról (SEO) mondott:

 • Hogy lesz vki befutott, A-listás blogger? Minden nap látogass el a  Techmeme oldalra, aztán menj vissza a blogodba és mondd el, hogy mit gondolsz az ott megjelent aktuális hírekről.  30 nap múlva már a sikerlistán is vagy.
 • Azt szeretem a blogozásban, hogy nem áll közéd és a kiadó közé senki. Valami hülyeséget írsz este, lefekvés előtt, és futótűzként terjed tovább.
 • A spam mindent tönkrevág (ez egy jólfésült, zselézett fordítás erre:  Slimebuckets ruin each new industry and ruin it for everyone with spam, across the mediums of social news, seo & email.)
 • Az a blogger, akit posztonként/ bejegyzésenként fizetnek, csak összepiszkítja a blogoszférát, olyan mintha szemetet szórna szét az utcán. (Itt kíváncsi lennék, hogy milyen fizetési módokat használna/ használt ő – látogatószám? kommentek száma? pingback? pongback?)

És mit mond egy nem SEO-s Calacanis a keresőmarketing konferencián a sok száz SEO-s között a keresőoptimalizálásról?

A keresőoptimalizálás (SEO) ló…t sem ér, ha van egy jó oldalad, jó tartalommal, akkor a Google-ben is jó helyezést érsz el. (Ebben persze nem értünk egyet, ez kb. olyan mintha azt mondanánk, hogy ha jól írsz vagy festesz, nem kell kilincselned, mert elismernek. De jól hangzik. Olyan egyszerűen.)

és

‘Keep it simple.’ (ha!)

(Hát Calacanis-t valószínűleg díszvendégnek szánták, és díszbefektetőnek, nem szakmabeliként járhatott a SES-en…)

Reklámok

5 hozzászólás to “Jason Calacanis a Sequoia Capital akcióvállalkozója”

 1. Calacanis és az SEO kapcsán az a kérdés jut eszembe, hogy hova ül le egy 500 fontos gorilla? Ahova szeretne.

 2. “Hogy lesz vki befutott, A-listás blogger? Minden nap látogass el a Techmeme oldalra, aztán menj vissza a blogodba és mondd el, hogy mit gondolsz az ott megjelent aktuális hírekről. 30 nap múlva már a sikerlistán is vagy.”

  Ebben sajnos van valami, ha nem vagy túl eredeti, ha nagyon figyelsz a trendekre, ha rászállsz 1-2 kiválasztott A-listásra és továbbadod ami ott van, ha te magad nem akarsz újat mondani, akkor sokkal nagyobb népszerűséget érhetsz el legyen a blogod akármilyen tematikájú. Inkább kövesd a mintát, mintsem adjad a modellt.

 3. BizBigyó said

  Hát nem tudom. Abban is van vmi üres semmi, (a mintakövetésnél kevesebb semmi), ahogy ez a poszt arra reflektál, hogy a Calacanis mit mond, hogy hova menj és mit csinálj. Szóval ebben sem volt túl sok eredetiség. :)

 4. BizBigyó, nincs igazad, magyar nyelven ez egy jól összefoglalt, infodús poszt, nekem sok új volt benne, és nem olyan mint a 2 mondatban+1 jópofiban továbbböfentett többségi magyar nyelvű blogzás.

 5. Nagy különbség van az emésztett (mint fenti és kritikával ellátott) és emésztetlenül továbbított információ között. Ez a filterezés lenne a blogműfaj kulcsa.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: