BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Google a telefon

Posted by BizBigyó - december 18, 2006

GigaOm, az Observer sustorogja, a Google a telefonbizniszbe is beszáll (HTC, Orange), és a spekulációk szerint Google szoftver hajtja a mobil lendkerekét, márkázott vaj, márkázott Google telefon. Hm. Hipergyors webkezelés 2008-tól?

Keresni, GMail postafiókot nézegetni, levelezni, GTalkolni már most lehet mobilon. És persze néhány országban keresőhirdetést is lehet a Google mobilkeresőben használni.

Az igazi az lesz, ha csak URL-t hívok (pl. cicifix.hu), és a számokat meg sem kell jegyezni, csak rendelek, bonyolítok.

Reklámok

3 hozzászólás to “Google a telefon”

 1. Dagenham said

  Szép új világ… azt nem tudom, jó is -e, majd a végén eldől. Google egyre inkább kezd Skynet jelleget ölteni :).

 2. kisPocok said

  Belegondolva, hogy miket csinál mostanűban a google (terjeszkedik, ami roppant jó dolog egy cégnél) kicsit úlzással páréven belül mindennek a konkurenciája lesz… az lesz a durva ha megnyitja majd az első hipermarketét budaörsön vagy hasonlók. Mind1, szeretem a guglit de azért nem szeretném ha az életem tőle függene.. gondolok most a levelezés, kalendár, címjegyzék,telefon…

  – kisPocok –

 3. BizBigyó said

  KisPocok, én már menthetetlen vagyok a GoogleUbiktól, és ezt nem boldogan, de beláttam (gmail, chat, search, docs, news, trends, stb. plusz a munkám – Google AdWords kampányok, a bloghoz, munkámhoz a napi hírfogyasztásom nagy része, tehát egy nap 16 órás aktív részének óriási százaléka). Nem boldogan, de abban a nyugodt tudatban, hogy a lehető legjobbat kapom.

  Dagenham, egyszer arra riadtam fel éjszaka, hogy ‘de mi van, ha most a gugli még jó, baráti, aztán jön egy úthenger, kóbor áram stb. és lőttek larry-nek meg sergey-nek, (akik sokaknak még most is fémjelzik az egész cég értékeit, filozófiáját), és akkor a gugli vállalat, az összes felhalmozott adatokkal rossz kezekbe kerül, és stb. stb. negatív utópia képregényeken edződve, igazi rémálom.
  Aztán egy (Google) interjúban Matt Cutts-cal kb. uezt olvastam, és Matt a felhasználók bizalmának megtartására, a Google központi értékeire hivatkozott (vagyis sokunkban megvan ez a nyomasztó mindenjelenlevőségtől való jogos félsz, de azt is tudni, hogy 1, nem tudsz bizalmi kérdést tesztelni, bízol vagy nem 2, ha nem ők, akkor vsz. mások szerzik meg a digitális szupremációt, pl. Yahoo, vagy oldschool Microsoft, és csatlósok: és az jobb? bennük jobban bíznál?)

  Ha érdekel a teljes interjú itt érhető el: http://www.search-marketing.info/newsletter/articles/matt-cutts.htm

  és erre a kérdés-vélaszra gondoltam:
  Aaron Wall:
  If search becomes a nearly winner-take-all game, and Google out executes its competitors, how can you prevent that market position from eventually causing bad things to happen years and years after you, Mr Page, Mr Brin, & Mr Schmidt are no longer around?
  Matt Cutts (Googleguy)
  I think you have to get Google’s core values deep into our corporate DNA. You have to make sure each new Googler understands the importance of our users’ trust. And ideally the company can make public promises (e.g. Google does not do pop-up ads) which act as guides for future behavior. And you need to listen to your users. I hope we get even better at that last one; handling the scale of communications is hard but important.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: