BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Keresőkonferencia (SES) képregényben, és Tihany

Posted by BizBigyó - december 18, 2006

Igen, Danny Sullivan vezetésével lezajlott ‘A keresőmarketing’ konferencia Chicago-ban, és Danny marad a posztján, sikerült megállapodnia (keresőmarketingbe beleértve a keresőoptimalizálást/SEO, a keresőhirdetést/CPC stb.). Ma beszámolót tartott Laci (Fazakas), elhozta a nagy spirál ‘füzetet,’ amit lazán hozzá vágtak a rendezvényen. Lesz mit olvasnom egy pár napig.

A konferencia szokásos networking pillanatai képregénybenSES Chicago összesítve a SEOMOZ-on érhetők el itt. Már a regisztrációkor (nem utólag) egy vaskos, kb. 4-5 cm vastag anyag várta a résztvevőket, benne az előadók anyagaival, és ami nekem kifejezetten tetszett, egy olyan többszintű programajánlóval, ami az egyidejű előadásokból, szekciókból kínált a résztvevők tapasztalatához igazított S, M, L, XL-es programcsomagokat. A szervezők szabadkoztak a hiányzó (!) jegyzetek miatt, de nem volt mit tenni, ha vki nem küldte be előre az előadás anyagát, az kimaradt a könyvből. Így a füzetke csak 3-4kg-os volt, bevásárlókocsit nem adtak hozzá. Aki viszont, a majdnem egyhetes, kifejezetten a keresőmarketingre koncentráló eseményt követően, inkább digitálisan akarja tárolni a preziket, az csak ellátogat a konferencia előadások oldalára, és rögtön hozzáfér az aktuális okosságokhoz. A SES (Search Engine Strategies) rendezvény a Hilton hotelben volt, de ezekhez a szervezési megoldásokhoz nem kell óriási pénz, ‘csak’ jó szervezés, időzítés, és ide kellene eljutni a tihanyi Internet Hungary konferenciákon is. Meg oda is, hogy ne 2 napban próbáljuk lefedni a hazai internetes ügyeket, amikor régen 4-5 napossá kellene szélesíteni. Senki nem mondta, hogy szervezni könnyű vagy hálás dolog (pláne nem technikai gikszereknek kitéve). De nem is a negatív kritikára helyezném a hangsúlyt, inkább arra, hogy ennél nagyobb és másabb az igény, és az igényfelmérést jó lenne már2007 januárban érzékelni (sőt 2006 októbere óta is folyamatosan fel-felbukkan), első nap a konferencia-anyagokat megkapni, sokat beszélgetni előadások után, és sok _nem_ szakmabelit, hanem érdeklődőt, felhasználót látni, hallani, stb.

És hogy a szokásos heppem se maradjon el, jó lenne a hazai keresőmarketingesekkel találkozni, ismerkedni, piacot formálni. Növekszünk, igény van, elférünk a magyar és a regionális piacon is, sőt, ha jól csináljuk, azon túl is. Ahogy Laci mondta az ottaniakról ‘ a hangulat nem az volt, hogy ellenségek vagyunk, hanem az, hogy versenytársak. Más a mentalitás.’ Én meg szeretek ellenkezni, de nem az ellenkezés kedvéért, hanem a ‘jobbára optimista vagyok, minden eshetőségre készen’ elv szerint: szóval mi van akkor, ha nem mások az emberek annyira, csak nincs aki szervezzen?

Szerintem, legyen 2007-ben nemcsak általában offline-online integráltan, nemcsak simán online (és azon belül keresők), hanem külön keresőmarketinges fórum az Internet Hungary-n, legyenek ott azok, akiket a weben, a keresőmarketingben aktívnak mutatják maguk (Damjanovich Nebojsa, Tigaman-Balázs, Jároli József, Bánóczy Zoltán, Berényi Konrád, Bobály Mihály, Grégász Zsolt, Csepregi Balázs, Széll András, SziPeter, természetesen Fazakas Laci, és még sorolhatnám, hiszen már most kb. 100 ügynökség kínál keresőmarketinges szolgáltatást!). Nem hiszem el, hogy nincs rá havi, kéthavi 1 óra, vagy nincs rá affinitás. Tényleg érdekelne, hogy mi az akadály. Egyébként is jön a karácsony, meg a világbéke. Válasz? (remélem a személyes Google alertjére mindenki reagál…)

Reklámok

23 hozzászólás to “Keresőkonferencia (SES) képregényben, és Tihany”

 1. Konrad said

  Tihany kőkeményen a szakma két napja, arról szól, hogy lássuk egymást. Az előadások csak úgy vannak…

  Egyébként engem jól kihagytál a felsorolásból, majd még meg is sértődök ám :-) Pedig csinálok SEO-t és keresőmarketinget is ezerrel. Igaz, Googlet kevésbé, de nemcsak abból áll a világ.

 2. Konrad said

  Igaz, Googlet kevésbé – azaz Google hirdetéseket, amíg még valaki félreérti, és azt hiszi, nem Google-ra optimalizálok :-)

 3. BizBigyó said

  bővítem a listát (pedig látod a blogod kétszer is szerepel a blogrollban…)

 4. Konrad said

  Azt észre se vettem… Volt ugye már most is keresőmarketing Tihanyban, mintegy zárásként, ott volt Laci is :-)
  De lehet, érdemes lenne csinálni egy keresőmarketing konferenciát idehaza is.

 5. BizBigyó said

  Tihanyban a hazai célcsoportot, tanácsadókat lehet összébb húzni, az önálló konferencia felé jó lépés, tervezzük. :) Viszont egy ilyen eseménysorozatot, kicsiben vagy nagyban, csak akkor lehet összehozni (jól, hogy a piacra is jól hasson vissza), ha vannak benne aktív partnerek. Úgyhogy ezért lobbizok itt, meg ezért indítottam a gugli.wordpresscom-ot is, amire viszont alig-alig jut egyedül idő.

  Még várok egy kicsit, aztán ha nem jönnek a reakciók, akkor megnézem, mit szólnak az egyéni emailes megkeresésre a többiek. Ha az sem rúgja be a motort, akkor network, ha az sem, akkor…
  Ötlet?

 6. Anna,

  Érdekel a dolog, ősszel még úgyis sokat vagyok Balatonon a közelben, szinte biztos hogy jövőre is ott tudok lenni.

  Idén is voltam IH-n, igaz csak az első nap; eredendően pihenni + vízteleníteni mentem 2 faluval arrébb pár napra – akkor már átléptem.

  Konrád egyik publikált képére oda is csempészett, igaz nem a jobbik profilomat kapta el. :)

 7. BizBigyó said

  Ez jó hír. (és melyik is az a fotó?)


 8. http://onlinemarketing.blog.hu/2006/10/17/blogok_es_uzlet_kepekben

  +++

  webisztanon is probaltunk mar HH kollegaval SEO podcastot csinalni, de nekem ugy tunt, hogy senki sem reagalt ra, pedig HH 4-5 ember is meghivott

  nekifuthatunk megegyszer, ha mar ereztek ra hajlandosagot

 9. BizBigyó said

  Miről szólt (volna) a SEO podcast? Általános bevezetés, ismeretterjesztés, szakmaibb? (ja és a nov. 24-i startupos fejlesztős beszélgetésetek – szívesen meghallgatnám, de most hirtelen nem látok hozzá linket a webisztánon).
  Az érintetteket nem könnyű (nagyon nehéz) összeszedni. :) Furcsa, de eléggé így tűnik.

 10. Szigorúan überszakmai. Az ismeretterjesztési feladatokat ellátják mások.

  A beugró szerintem 3 értékelhető referencia kellene legyen, akkor már lehetne biztosítani a minimális szakmaiságot-hitelességet.

  Talán ezért is volt nehéz összeszedni a hölgyeket-urakat.

 11. BizBigyó said

  :)

  Überszakmai, az jó. Überkiller, még jobb.
  Ma egyeztettünk Lacival, van projekt, van elhatározás is. Nagyon érik a személyes találkozó szerintem (részemről jan vége, Lacinál nehezebb a helyzet, Nálad?)

 12. Január nálam laza, arrafele úgy tűnik jobban be vagytok táblázva, erősebben le vagytok terhelve.

  Gyertek el vacsorázni egyik este, vagy akár valamelyik texas hold’em partiba is beugorhattok; kártyázva ismeri meg az ember a másikat.

 13. Most beszéltem az IH-szervező Cs. Ákossal.

  Az IH2007-re teljesen nyitott egy ilyesfajta beszélgetés-szekció betervezésére.

  Márciustól kezdi el szervezni a dolgot, addig van időnk rágódni rajta.

  Ellenben ha sietősre vesszük a figurát, már jövő héten is le tudunk vele ülni; beszélgetni róla.

 14. Kalmi said

  Tenyleg jo otlet…bar en nem vagyok “fuggetlen” :-) De szivesen beszamolnek a terveinkrol, esetleg a regio helyzeterol is, hiszen mar 4 orszagban vagyunk jelen.

 15. BizBigyó said

  A póker, (filmes, nem valós élményeimre támaszkodva, úgy képzelem), nem ad terepet a nyertes-nyertes helyzeteknek, ill. a konstruktív, előremutató együttműködésnek, és egy olyan játéktérbe kényszerít, ahol vagy megnyered vagy elveszted az akarat- ill. stressztűrő harcot – tehát nem az én játékfajtám (ahogy a sakk sem volt az, bár sokat köszönhetek neki, így utólag). :)
  Lacit már a 2006-os IH előtt is kérdeztem, miért nincs ilyen: azt mondta, Ákos nyitott volt rá, csak neki nem volt több ideje. Sajnáltam is. De a 2007-es fordulóban már nem halasztható tovább és nagyon örülök, hogy Te is és Laci is, Kalmi is (mindenképp!), és még remélhetőleg más ‘régi motorosok/ pókeresek’ ill. ebben érintettek is kaphatók az IH keresőmarketing szekcióra, és azon túl, közös gondolkodásra.
  Nekem a 2007-es magyar vonatkozású fő szabadidős (és szakmai) küldetésem ez, az biztos.

 16. Hamár kártya, akkor minden nemzetieskedés nélkül tarokkot ajánlok. Van 2-3 pakli is, vagyis 10-12-en is leülhetünk. De ha rávesztek még ulti is jó lehet. Bár a tarokk inkább megfelel a nyertes-nyertes elvárásnak. Itt akár minden játékos nyerhet. Január vége nekem is jó.

 17. 12 évig néztem atyámat keddenként tarokkozni, 12 év alatt nem tudtam megszeretni, de srácok, a kedvetekért megint megpróbálom.

  Paklim nekem is van, de a pagátot elhagytam belőle, sz’al hozzatok.

  Pókereseknek a külön parti-ajánlat still áll, abban a tét az érdekes, a másik vesztés-tűrésének megismerése. Nyerni sokkal könnyebb méltósággal, mint veszíteni.

  Win-win szitu csak partnerségnél van, ellenfelek között nincs. Márpedig a kártyajátékosok inkább az utóbbiak, azaz messze nem partnerek – szépen is nézne ki.

 18. juteszembe,

  Ez a 2-3 paklis tarokk, ez milyen? 1 pagát marad?

 19. BizBigyó said

  kösz a rugalmasságot, én majd a kedvetekért megtanulok tarokkozni. :)

 20. bigpe said

  segítek:
  2-3 paklinál 2-3 x 4-en játszanak, 2-3 asztalnál :)

 21. ah, azt hittem valami okosság

 22. üdv,
  szerintetek ezek a konferenciák és társaik képesek a tágabb üzleti cégbázisra (mondjuk kkv-k) is bármilyen hatást gyakorolni? vagy újra és újra a “szoki” nagyoknak, és egymásnak szólnak inkább? Blogter, Index, IVSZ, Origo, stb stb mindig ugyanaz a nóta. :)

 23. BizBigyó said

  Hm, szerintem nem. :) Az alábbi frappáns népi bölcsességek jutottak eszembe: sok víz partot mos, sok lúd disznót győz, sok víz ludat mos. Kristóf(?), itt és most, azt gondolom, hogy nem. Később a helyzet javulhat, de inkább az előadó megy/ menjen oda a célcsoporthoz, mint a célcsoport jön el az előadókhoz, a jelenlegi szervezési formák szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: