BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Álláshirdetés: keresőmarketing/ online marketing szakember

Posted by BizBigyó - január 26, 2007

Kissé furcsa érzés az eddig megszokott posztok helyett egy álláshirdetést kitenni, de legyen, ha már így alakult. (Nem, ez nem az Arcanian Consulting álláshirdetése, mi éppen telítettek vagyunk.)

Széll András, a Sakkom interaktívtól kért meg, hogy segítsek a keresésben. Ez is furcsa érzés, mert egyrészt jó érzés azt olvasni, hogy “Nagyon szeretnénk, ha jó emberek jelentkeznének, és úgy gondoljuk, hogy a blogodat ők olvassák” másrészt meg erősítem a konkurenciát, ismertségben és humán erőforrásban. De nézzük meg milyen is egy ilyen lépést tenni Magyarországon, a (keresőmarketing) piacon, reakcióként egy szintén szokatlan lépésre.

Szóval, figyelem, ez itt a Sakkom Interaktív álláshirdetése:

Keresőmarketing / online marketing szakember

A Sakkom Interaktív marketingkommunikációs és pr ügynökség keresőmarketing és egyéb online marketing kampányok menedzselésére keres az online marketing megoldások iránt érdeklődő fiatal szakembereket.

Az új munkatársak feladata lesz, hogy ügyfeleink számára menedzseljék az online marketing kampányokat, ezen kívül pedig részt vegyenek az ügynökség munkájában mind a marketing, mind a pr tevékenységek területén.

A jelentkezésnek nem feltétele az online marketing területen megszerzett munkatapasztalat, de a jelölteknek meg kell felelniük a következő feltételeknek:

 • Magas szintű angol nyelvtudás mind szóban, mind írásban.
 • Hajlandóság a vonatkozó angol nyelvű szakirodalom elsajátítására és a megfelelő szakmai minősítések megszerzésére.
 • Az online marketing megoldások iránti intenzív érdeklődés.
 • Kitűnő íráskészség, melyet a jelölteknek a felvételi eljárás során bizonyítaniuk kell.
 • Felsőfokú végzettség.

Fényképes, magyar és angol nyelvű önéletrajzzal, valamint motivációs levéllel jelentkezni lehet az allas@sakkom.hu e-mail címen. A jelentkezésben kérjük, jelölje meg fizetési igényét! A hiányos jelentkezéseket nem tudjuk figyelembe venni! Bővebb információ: http://www.sakkom.hu/karrier

……..

És néhány tipp (ez most már tőlem): angol szóbeli interjúra hogyan készülj fel?

írd le angolul, hogy

 • eddig hol dolgoztál
 • miért szeretnél online marketinggel foglalkozni
 • mit tudsz dióhájban a keresőmarketingről (search engine marketing, vagy search marketing): ajánlott olvasmány az angol wikipédia keresőmarketing szócikke
 • mennyire szeretsz csapatban dolgozni, önállóan stb.
 • eddig mi volt a legnagyobb kihívásod
 • mik a jövőbeli terveid ezen a pályán
 • miért választottad konkrétan ezt a céget

Ha leírtad, olvasd át legalább 5-6-szor ( különböző időpontokban és egyszerre 1x). Ne tanuld be mert akkor nem lesz természetes. A lényeg, hogy értsék, amit mondasz, ne foglalkozz a nyelvtani hibákkal. És kérdezz Te is, légy kezdeményező!

Bónusz

 • bár nem kérnek szakmai tapasztalatot, de esetleg nézz utána az alábbi fogalmaknak, mert valószínűleg használni fogod őket: Google AdWords, Etarget, CT Network, médiaajánlat, ROI (return on investment), content network, CPC (cost per click = PPC pay per click), ad view (AV) = impression, CT (click through), CTR (click through rate), CR (conversion rate), kulcsszó (keyword), creative/ ad text/ sponsored links (kulcsszavas hirdetés/ szponzorált link/ test link/ kreatív), optimize a campaign (kampány optimalizálása), KPI (key performance indicator), SRP (search results pages) stb.

Sok sikert. :)

Reklámok

2 hozzászólás to “Álláshirdetés: keresőmarketing/ online marketing szakember”

 1. str said

  nem mintha jelentkeznék (majd esetleg másfél év múlva, hasonló helyre, felsőfokú végzettség ugye), de kösz a tippeket, elraktározom későbbre : )
  offtopic/blogtéma: hogy bírkózol meg ennyi címkével?

 2. Anna said

  offtopic válasz: mint akinek a szőnyegén mindenütt legódarabkák vannak… szóval egyrészt jól, másrészt meg meg kell ritkítanom őket – már egyszer elkezdtem, de nagyon pepecsmunka

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: