BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Digital Life Design konferencia, München 2007 (DLD07)

Posted by BizBigyó - január 26, 2007

2007 január 21. és 23. között életem legjobb konferenciáján vettem részt: a DLD07-es eseményről röviden annyit lehetne mondani, hogy minden olyan területet, ami a digitális innovációhoz szorosabban kapcsolódó és sokakat megmozgató téma, azt megpróbálták lefedni a röpke 2,5 nap alatt. Bár a konferenciát a német Hubert Burda Médiaügynökség szervezte Münchenben, az esemény nem az ‘Internet Hungary német megfelelője’: a meghívott előadók névsora és a jól összeállított fórumviták egyértelműen a ma Európában lehetséges maximális színvonalú tartalmat garantálták, ami a webhez kapcsolódó technológiai, kulturális, üzleti, művészeti trendek elemzését illeti.

Kik voltak ott? (csak néhányat példának az előadók közül)

 

De rengeteg ‘nagy név,’ és a kb. 1000 vendégből rengeteg kockázati tőkés, angyal befeketető (angel investor), marketinges, újság- és/vagy blogíró, designer, stratéga stb. (VC főként az USA-ból. Érdekli őket Európa. Nagyon is.) Amennyit tudtam azt gyorsan le is posztoltam, igaz nem itt a Bizbigyón, hanem az angol nyelvű Gugli blogon (mivel angol volt a konferencia nyelve, egyszerűbb volt rögtön angolul feltenni az eddig elkészült néhány jegyzetet). Mielőtt egy rövidebb magyar nyelvű anyag összeáll, addig is egy kis előzetes.

PS. kipróbáltam a Segway-t (a Google.de promóciós bázisán), és ennél testhezállóbb tárgyat még keveset tartottam a kezemben. Á-á-állat jó!!! Kár, hogy uszkve 5000 euró az ára. Cserében 6 óra alatt feltölti a benne lévő 3 számítógép aksiját (illetve lejtmenet is tölti magát) és ezért 40 km-es távon kerekezhetünk vele. Megtanulni 2 perc volt, vagyis 2 percen belül az ember hihetetlenül áramvonalas, guruló delfinnek érzi magát. Emléke örökkön bennem él. vzzz.

Tiszteletkör: Köszönöm a Hubert Burda Médiaügynökségnek, az Arcanian Consultingnak, Attacs inspirálásának, és a hűséges almagépnek, hogy lehetővé tették a konferencián való részvételt, stb.

2 hozzászólás to “Digital Life Design konferencia, München 2007 (DLD07)”

 1. Anna: ha egy mondatban kéne összefoglalni a konferenciát, akkor mit mondanál, mi volt leginkább a fókuszban?

 2. BizBigyó said

  Hm, képtelenség egy mondatban összefoglalni. :)
  vagy kb. annyira lenne informatív, mint a ‘forrás: internet’ megjelelölés

  kombinálva A és B csoportot:
  egyrészről
  A: a széleskörű digitális médiakonvergenciáról, a teljes és automatikusan frissített testreszabott megoldásokról, a humán- és környezetbarát ill. a mindennapi élet minőségét javító designról, a webes szocializáció különböző viselkedésmintáiról, a telekomok kontra VoIP küzdelemről stb.
  másrészről
  B: mindezek üzleti vetületéről volt szó a színpadon,

  de vegyük hozzá C-t is, itt üzleti kapcsolatok köttettek.
  C: a termek, folyosók minden pontján sűrű networking volt, és rengeteg start-up vadászat.

  és végül D:
  mindezt intelligens, kulturált, elegáns üzemmódban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: