BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

A Google a magyar piacon: szokványos infók és visszatérő kérdések

Posted by BizBigyó - február 13, 2007

A sajtótájákoztatón több olyen információ is elhangzott, amelyet a Google  termékei iránt érdeklődők már javarészt tudnak: pl. ismert a Google lapos hierarchiája, és az is hogy igyekszik megtartani a start-up hangulatot és működési elvet (már amennyire ez lehetetlen lehetséges egy globális mammutcégnél). Arról is többen írtak már, hogy a Google mérnökei nem 100%-ban a munkakörükben előírt feladatokat végzik, hanem van egy 70-20-10%-os felosztás (ahol 20% -ban olyan projektet indíthat egy alkalmazott, amely a Google vállalati küldetését szolgálja, elsősorban a keresési technológia javítását, míg ideje 10%-át egy a missziótól független, akármilyen, általa kitalált, kreatív projektre fordíthatja). Ez nem a Google találmánya, de átvette, és sokan neki tulajdonítják. stb. stb.

Aztán voltak szokványos kérdések is: mi van a felhajtott kattintásokkal (clickfraud), mi van a személyes biztonsággal  (hiszen a keresési eredményeinkből, a levelezésünkből sok mindent megtudhat rólunk a Google automatizált algoritmusa)? Ezek már sztenderd kérdések, és kissé csodálkoztam is, hogy miért épp a Google frissen bemutatott hazai képviselőjétől várnak erre válaszokat, amikor a nagyokkal (Eric Scmidt, Brin, Page, Marissa Mayer) készült interjúkban is lépten nyomon ezekbe a kérdésekbe botlunk. Na meg a kínai ügybe, ami szintén lerágott csont, de most valahogy mégsem került elő.

Voltak viszont frissebb, a hazai piacra jobban fókuszáló infók is, itt sajnos még várnunk kell érdemi válaszokra – ezeket a következő posztban gyűjtöm össze szubjektíven-szelektáltan.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: