BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Szép nagy tartalomhálózati gyűjtemény – Etarget partnerek

Posted by BizBigyó - február 27, 2007

Eddig is elég szépen fejlődött az Etarget a hazai piacon, és a CEE régióban is. Nos, az új ‘kiegészítők’ szépen megdobják majd a hirdetésmegjelenési számokat.

A BTL is kitér erre egy igen rövidke hír erejéig: “Közép-Európa egyik legnagyobb kulcsszavas reklám rendszerét üzemeltető cége az ETARGET további partnerportállal bővíttette portfolióját. 2007. február21-től csatlakoztak a hirdetési rendszerhez a leglátogatottabb Lap.hu oldalak, melyek a Startlapot, Magyarország legkedveltebb nyitóoldalát is magába foglaló, Startlap csoport tagjai. Az együttműködéssel a korábban 220 partnerportállal szerződésben álló internetes társaság hirdetései közel 500 új oldalon jelennek meg.”

Tekintve, hogy a hazai fogyasztók (felteszem, főként web 1.0-ás) közössége erőteljes Startlap fogyasztó, ez nem egy olyan esemény, ami mellett a médiás-marketingesek csendben elmehetnek. Etarget hirdetés

Ha jól látom, a nagyforgalmú Startlap oldalakon az Etarget hirdetési helye/ szponzorált ajánlat doboza nagyjából a lap aljára került, de a kisebbeken, úgy látszik, jobb eséllyel kerülnek top pozícióba. A Startlap Nők oldalán a szponzorált ajánlat doboz az oldal legalsó részében található – a hirdető mégsem lehet elégedetlen, hiszen csak a kattintás után fizet, így ha viszonylag rikébban is kerül oda egy felhasználó, hogy az alsóbb részeket nézegesse, a hely még kihasznált marad, és a teljesítmény sem marad el – költséghatékonyan kap látogatót a hirdető cég. Persze egy jobb elhelyezéssel jobb átkattintási arányt, több látogatót lehetne hozni, de kezdetnek nem rossz.

A Spanyol kempingeket összegyűjtő oldalon viszont rögtön a lap felső szegmensébe kerültek a hirdetések. Sőt, szemben az autó, vagy az ingatlan lap.hu oldalán elhelyezett szöveggel, itt pirosan virít a text.

Kálmán Tamás, az Etarget magyarországi képviselője a web 2.2 symposiumon a web 2.0-ás üzleti modellekről beszélget.

Ami számomra érdekes ebben a témakörben, hogy mennyire öszvérmegoldásban vannak a hazai web 2.0-ás oldalak (konkrétan a blogszolgáltatók, és bizony az iwiw) a web 1.0-ás hirdetési modelljükkel. A Startlap-Etarget megállapodás ígéretes.

És a pontos program:

Web 2.0 üzleti modelljei – Reklámok a blogokon és a közösségi oldalakon (blogteres szponzorált blogok, indexes normál banneres blogok, freeblogos önkéntes banneres kísérlet, Adsense és magyar verziói, E-Target, stb) – Berényi Konrád (onlinemarketing.hu), Kálmán Tamás (etarget.hu), Kiss Attila (Carnation Zrt), Novák Péter (Kirowski) – Moderátor: Nagy Bálint (MRSZ)

3 hozzászólás to “Szép nagy tartalomhálózati gyűjtemény – Etarget partnerek”

 1. Kalmi said

  Koszonjuk a post-ot :-)
  Kiegeszites:
  a .startlap.hu rovatoldalakon a lap aljan levo dobozban jelenik meg 1 db link, mig a .lap.hu oldalakon a lap tetejen 2 db link.

 2. BizBigyó said

  Köszi a plusz infót. :) És persze gratulálok!

  Még egy kérdés, hátha visszanézel: mi az apropója az agresszív piros színnek a lap.hu oldalakon? Marad, vagy csak kísérlet? Vagy ez az adott lap.hu gazda döntése?

 3. Köszi az informatív posztot és a katalógusdefiníciót – mert persze azt is lenyúltam. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: