BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Ha már szóba került a Gatineau (Live Search), a Google Analytics wersenytársa

Posted by BizBigyó - szeptember 24, 2007

azaz Longhand szóba hozta a Google Analytics tanácsadói követelmények kapcsán, akkor nézzük hol áll a januári kiszivárgáshoz képest a Microsoft kanadai web analytics üdvöskéje.

Itt lehet a béta Gatineau-ra feliratkozni,  és itt van néhány dia arról, hogy milyen lesz (amiből jópár még nem érhető el bétában Ian Thomas MS alkalmazott szerint).

Frissítés: A Gatineau webanalitikai szoftver projektet – időközben átkeresztelődött ACA-ra – lezárta a Microsoft 2009 tavaszán. Ian Thomas a Microsoft alkalmazottja a blogjában ír erről.

7 hozzászólás to “Ha már szóba került a Gatineau (Live Search), a Google Analytics wersenytársa”

 1. Malard said

  Mindenképpen érdekes kezdeményezés. Mindenesetre nekem az jön le hogy a Microsoft mintha kezdene felébredni?! Elég jó kezdeményezései vannak illetve eddig hiányossan kezelt területekre próbál belépni.

 2. Longhand said

  Igen, elég sok jó dolgot kezdenek csinálni.
  És a keresőik kapcsán sem szabad még leírni a két nagyobb vetélytársat, nem az van, hogy ott alulképzett emberek ülnek vezetői helyeken, a Google-ben meg mind örökös nyertes géniuszok, ezt írtam már egy fórumon ma, ahol egy új web böngésző http://cuill.com/index.html körül kialakult nagy várakozás került szóba.
  Követem néha, nagyon jó kis szabadalmakat dob ki a Microsoft is kereső működését illetően.
  Adcenter is elég jó lesz/lett.

  Köszönöm a hivatkozást Anna. :)

  Írj majd egyszer ha jut rájuk időd, New Orleans jazz kocsmáiról is :)

 3. Malard said

  Ebben nagyon egyetértek veled Longhand. Hajlamosak voltunk/vagyunk elhinni, hogy ami a Google-től jön az alapvetően csak jó lehet ami viszont máshonnan érkezett azt bizalmatlansággal kezeltük, sőt ha ez a Microsoft-tól akkor egyenesen rosszként megbélyegezni. Mit is tesz a jó PR. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Google termékek rosszak, sőt. Csak kezeljük a helyén a többi cég termékét is. Illetve ne felejtsük el akkor amikor démonizálják a Microsoft-ot, hogy sokat köszönhetünk nekik (értsd kompatibilitás a világgal).

 4. BizBigyó said

  hm, a pubokról is gondoltam már írni: ez az egyik posztom egy New Orleans-i étteremről – ami pub és étterem, two in one – (http://neworleansblog.wordpress.com/2007/06/27/mi-a-titka-a-vilag-legjobb-ettermenek/) de eddig a kedvenc pubunkról még nem írtam, az igaz.

  Az MS magyar vezetője kifejezetten szimpi, a kérdés, hogy miért ennyire rossz a kommunikációjuk, mikor megy el SBallmer máshova, mikor lesz intuitívabb egy MS fejlesztés (most őszintén, az új xlsx is mennyi redundáns, nehezen hozzáférhető, vagy hiper fancy mütyürrel van felszerelve?), stb. De elég sokan kritizálják a guglit is, sztem, minél nagyobb, annál többen. Viszont az Analytics-hez most sem kell AdWords-üt nyitnod, a Gatineau-hoz viszont kell egy (oké 5 dolláros) adCenter számlafiók. Ez is jellemzően MS megoldás valahol…

 5. Longhand said

  Igen, eléggé hasonlóan látjuk ezt a dolgot Malard.

 6. Longhand said

  Köszönöm a cikket, nézem, olvasom! :)

 7. devla said

  Szerintem nem nagyon fogja kiszorítani a Microsoft ezzel a BizBogyó által leírt stratégiával a Google szolgáltatását. Az embereket mindig is vonzza az ingyenesség és ezt csak (esetleg) azzal lehetne felülmúlni, ha a MS sokkal jobb minőségű, funkcionalitásában szerteágazóbb analitikai eszközzel jönne ki. De mit lehetne még hozzátenni a Google Analyticshez (aminek értelme is van és használható)?!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: