BizBigyó

Bejegyzések az üzleti webbálna hátára – online marketing

Ki írja a blogot?

Ki írja a blogot?

Ritkított üzemmódban a blogot én írom írtam, Sebestyén Anna. Jelenleg a saját weboldalaimon dolgozom és édesanya vagyok Cambridge-ben.

Korábban ezt olvashattad rólam (ami már nem aktuális):

ismét Budapesten dolgozom (Distinct Dialogs Ltd), korábban New Orleans-ban (Louisiana, USA) dolgoztam szabadúszó online marketing tanácsadóként, ill. a Fabre Smith & Coco amerikai online marketing cégnél voltam Senior Account Strategist. Azt megelőzően a hazai piacvezető keresőmarketing ügynökségnél dolgoztam mint vezető tanácsadó (Arcanian Consulting, később Arcus Search az Arcus Interactive csoport tagjaként). Ez a magán – szakmai blogom.

Alapvetően e-commerce PPC és SEO munkára specializálódtam. Amit igazán szeretek az a webanalitika (adatértelmezés, döntéselőkészítés), a tartalomfejlesztés (kreatív és stratégiai SEO / copy ), és furcsamód szeretem a mazochistának mondható folyamatfejlesztést is.

A munka mellett azért hobbiból – csiga lassan, de –  haladgatok a saját Top Budapest, Budapest Luxury Hotel oldalaimmal.

Itt érhetsz el: annasebestyen [@] gmail [dot] com.

Anna Sebestyen Google AdWords Qualified IndividualEz a blog a keresőmarketing hazai SWOT elemzésével indult, és az online jelenségek figyelésévé szélesedett. Ha van időm, továbbítom a híreket, és hozzáadom a saját véleményem. És elolvasom a Tiéd. Ha nincs, olvasok, főként feedbe tett blogokat és híroldalakat.

Miért született a BizBigyó blog?
A keresőkultúra, és azon belül a keresőmarketing lenyűgözött. Rendkívül sok mindent mond az emberekről, arról, hogy mit akarunk, mitől félünk, merre megyünk, hogy kell készíteni a somlói galuskát, melyik laptopot érdemes venni és miért, kit érdekel Charlie Chaplin filmje, élete, hol érdemes befektetni Magyarországon, melyik elnökjelölt a legnépszerűbb az USA-ban, stb.

A keresőmarketing meg arról, hogy mindezzel hogyan lehet jól együttélni, a termékeket, szolgáltatásokat az azokra valóban igényt tartó embereknek kényszer nélkül eladni, a címzettek az üzenetet eljuttatni, és általában a világban zajló, online leképeződő eseményeket értelmezni, a folyamatokat pedig optimalizálni. A blog tehát a webes üzleti kommunikációk keresőket inspiráló lenyomata, tárolás, továbbgondolás és megosztás céljából. Egyben azoknak a cégvezetőknek is szól, akik nemzetközi, ill. amerikai piacon akarnak hirdetni, vagy már hirdetnek, de szeretnének nagyobb profitot elérni jobb befektetési megtérülés mellett.

Végzettségeim:
angol-magyar (MA),
marketing- és reklámmenedzser

Eddig alapvetően az alábbi területeken dolgoztam:

 • Integrált marketing, e-commerce, intenzív direkt marketing (email hírlevelek, offerek, CPC, Facebook), online marketing sratégiai tanácsadás, tréning, SEM teamek és munkakörök kialakítása (arukereso.hu, topshop.hu, dormeo.hu, kosmodisk.hu, fit-on-net.hu, rff.hu, legtone.hu, sheercover.hu), keresőmarketing (onsite & offsite)
 • Keresőmarketing, hirdetés a keresőkben (alapvetően Google, Yahoo, Etarget): tanácsadás, keresőkampányok tervezése, kezelése, elemzése, piackutatás és versenytárs-elemzés, tréning, blogolás stb. (2006 – 2009)
 • Magyar, európai és amerikai online marketingkampányok tervezése, kezelése. Könnyű- és nehézsúlyú stratégiai tanácsadás (Ochsner Health System, First Lake Properties, PalmerWeb, The Scientist, Property.hu etc.)
 • Magyar-angol nyelvű nemzetközi projektkoordinálás és adminisztráció (2003 – 2006)
 • Angol: oktatás, (szak)fordítás, tolmácsolás (1992 – 2009)

Képzés:

2007: XHTML, CSS (segítségével statikus keresőoptimalizált weboldal és fogadóoldal készítés)
2006: Google AdWords Qualified Individual képesítés
2006-2005: Marketing- és reklámmenedzser, Trainex, Budapest, Szakdolgozat: A Keresőmarketing Magyarországon (A hazai keresőmarketing SWOT-analízise),
2004-2002: MA Angol Nyelv és Irodalom, Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), Budapest;
2002-1992: MA Magyar Nyelv és Irodalom Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), Budapest;
2001-1997: BEd Angol nyelvtanárképzés, Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), Angol Tanárképző Központ (CETT).
Nyelvek: Angol: kiváló, Német: alapfokú, Portugál: alapfokú, Spanyol: alapfokú (és némi orosz nyelvemlék)

Reklámok

6 hozzászólás to “Ki írja a blogot?”

 1. Eörs Ferentzy said

  Hello Anna,
  I found your story quite fascinating.
  As to languages:I’ve recently returned to Hungary after a career in IT in Canada, both academic (Assoc. Prof. CSc.) and business. German is my second home language.

  Presently I am a consulting researcher of the BME IT-Faculty, specializing in the Semantic Web and information integration (the
  ontology based SINTAGMA project)
  I think we should be talking to each other.
  Hál’Istennek még magyarul is beszélek, állítólag akcentus nélkül.

  Üdv
  Ferentzy Eörs
  0630 6461627

 2. Maria said

  Erről tudsz?

  http://www.honlap-kozpont.hu/kereso-marketing/kereso-marketing-keresomarketing.php

  És megengedted?

 3. BizBigyó said

  Szia Mária, köszönöm, eddig nem tudtam róla. Írtam (Kiss) Ernőnek, a honlapon feltüntetett ügyvezetőnek, és megkértem, hogy tegye az idézetet informatívabbá.

 4. Csaba said

  Kedves hölgyem.
  Örömmel tapasztalom, hogy ön hölgy.
  Meg voltam győződve arról, hogy ön nem hölgy, hanem úr.
  Egy bizbigyó blog férfi oldalgazdára utal.
  
 5. […] szervező Sebestyén Anna volt, akinek nemzetközi szinten vannak tapasztalatai a témáról, s egy igen jó eseményt […]

 6. Béla said

  Hát az elég jól látszik, hogy szereti, amit csinál :)

  Üdv

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: